top of page

1. Yaş Doğum Günü Partisi İçin Tüyolar

Güncelleme tarihi: 26 Ara 2020

Herkes bebeğin ilk doğum gününün mutlu olmasını dilerken, bebeğin ebeveynleri de tebrik edilmeyi hak ederler çünkü bebeğin ilk yılında onlarca sıkıntıya göğüs germişlerdir! O yüzden artık bebeğin dikkatinin ve enerjisinin sınırlı olduğunu unutmadan, olabildiğince unutulmaz, neşeli ve eğlenceli bir partiyle kutlama yapmak zamanı geldi diyebiliriz.



İlk önce ilk şeyler: ilk doğum günü partisi nasıl yapılır. Bebeğin ilk doğum gününü planlamak söz konusu olduğunda en önemli kural Kısa Tutulmasıdır. Mutlu, stressiz günler, iyi dinlenmiş bir bebek gerektirir. Doğum günü partileri bir istisna değildir, bu nedenle partinizi bebeğinizin uyku zamanı etrafında yapın.

Yaklaşık bir buçuk saatlik uyanık bebek zamanı için plan yapın.


1 Yaş Doğum Günü Partisi Temasına karar verin.

Bir doğum günü partisi temasıyla başlayın ve gerisi kolayca takip edecek. Parti teması mekanı, dekorasyonları, doğum günü pastasını ve parti yemeklerini belirleyecektir. Temayı nispeten basit tutun ve partinin her bir unsurunun kapsayıcı fikre geri dönmesini sağlayın. Winnie the Pooh, Mickey Mouse ve Elsa Frozen, Kral Şakir gibi çizgi film kahramanlarının renklerini ve ürünlerini de parti teması olarak belirleyebilirsiniz.



Hava izin verdiği sürece, bir açık hava mekanı seçin. Bir park ya da oyun alanı mükemmel 1 yaş parti mekanı olabilir ve yanınızda getirmeniz gereken tek şey pasta, balonlar, atıştırmalıklar ve bunları koyabileceğiniz bir masa. Karışıklık minimum düzeyde olacak ve daha genç misafirlerin dolaşmak için bolca alanı olacak. Profesyonel ipucu: Gölgede bir yer belirlemek için erken gelin ve konuklara hangi renkli balonların olacağını söyleyerek sizi nerede bulacaklarını bilsinler. Tabiat Ana işbirliği yapmazsa, mobilyaları parti odasından çıkararak içeride fazladan yer açın, böylece küçük çocuklar sürünebilir veya dolaşabilir.




Planlama yaparken, annelerin emzirebileceği yerler, erişilebilir alt değiştirme masaları, çocukların oynayabileceği güvenli bir alan ve parti konukları tarafından yenmeyecek yaşa uygun süslemeler üçgen flamalar, uçan balonlar gibi detaylar da önemlidir..


Büyük çocukları oyunlardan sorumlu tutun.

Delege, delege, delege. Daha büyük çocuklar, kuzenleri veya arkadaşlarının çocukları gibi, genellikle partilerde sorumluluk verilmeyi severler ve küçüklerin dikkatini çekmekte gerçekten çok başarılıdırlar. Onları parti oyunlarından, müzik yapımından, şarkı söylemekten ve daha fazlasından sorumlu tutun. Daha büyük çocuklarla (ve ebeveynleriyle) önceden sohbet ederek ne yapmakta kendilerini rahat hissedeceklerini sorun, ardından onlarla bir plan yapın.


Misafirler gelmeden önce fotoğraf çekin.

Bebek uykusuz kalmadan veya kekle kaplanmadan önce birkaç resim çekin. Uzman ipucu: Instagram'a layık bir fotoğraf çekmenizi sağlamak için büyük günden önce küçük bir pasta yapın veya sipariş edin ve etrafta misafir olmadan sade bir fotoğraf çekimi yapın. Bebek gülümseyecek ve not defterine göz atan hiç kimse resmin farklı bir günde çekildiğini bilmeyecek.



Partiyi kişiselleştirin.

Geçen yıl bebeğinizin en sevdiği birkaç şeyi vurgulayın (ilk kelime! En sevdiği yemek!) Ve partide sergilediğiniz 1. yaş posterinde onu da yer verin. Bunu yaptığınızda konukların bebeğiniz hakkında bilgi edinmesini sağlar ve bebeğiniz büyüğüdünde hatırlayıp eğleneceğiniz güzel anı yaratmayı başarırsınız.



Bir zaman kapsülü oluşturun.

Bu parti faaliyeti sadece kalem, kağıt ve bir kutu gerektirir. Konuklarınızdan doğum günü bebeğine bundan yıllar sonra okunacak kısa bir mektup yazmalarını isteyin. Partinin anısı veya ilk yıl ya da gelecek dilekleri gibi ne yazacağına dair önerilerde bulun. Harfleri "21 yaşına gelene kadar açmayın" yazan (veya hangi yaşta olursanız olun) işaretli bir kapta saklayın. Online partiler için, misafirlerden gönderilerini size e-posta ile göndermelerini ve ardından yazdırmalarını isteyin.


Partinizin kendi kendine hizmet etmesini sağlayın.

İİçeceklerden tatlıya kadar her şeyi önceden ayarlayın, böylece konuklara kendilerine yardım etmelerini söyleyerek, sizi çocuğunuza odaklanmaya ve eğlenmeye bırakabilirsiniz. Küçük konuklar için kesilmiş meyveler, elma püresi , bardak portakal suyu veya atıştırmalık krakerler hazırlayın.




Kısa ve tatlı tutun.

Küçük çocuklar çabucak yorulup uyumak isteyebilirler. Partinizi 2 saat veya daha kısa bir süre ile sınırlayın, böylece herkes olumlu bir şekilde ayrılabilir. Online partiler daha da kısa olabilir.


1 Yaş Doğum Günü Parti ürünlerimize bakıp partiniz için beğendiğiniz ürünlerden sipariş verebilirsiniz.

14 görüntüleme0 yorum

200 TL üzeri siparişler aynı gün teslim edilmektedir.

Parti Malzemeleri ve Uçan Balon
bottom of page